WOLVOX Mobil Satış Programı Kurulumu ve Donanım Gereksinimleri

Mobil Satış programının desteklediği el terminalleri ve yazıcı gereksinimleri

  1.  El terminalinin özellikleri ;
  • El terminali en az 320 X 240 (yükseklik X genişlik) çözünürlükte olmalıdır,
  • Minimum Windows Mobile 5.0, Windows Mobile 6.0, Windows CE 5.0, Windows Pocket Pc2003 işletim sistemine sahip olmalıdır.
  • Dokunmatik ekran özelliği ve Wireless özelliğine sahip olmalıdır.

   2. Yazıcı özellikleri ;

  • SKS1 ve SKS2 araç yazıcı seti, Epson Lx-300 (Bluetooth özelliği olan) ,DATECS ESC/POS DPP-350 ve RW-420 dotmatrix termal yazıcı modellerine desteğimiz bulunmaktadır.
  • BLUETOOTH özelliği olan bir termal yazıcınızın olması gerekmektedir.

Dip Not : Ürün satış işlemlerinde, sipariş işlemleri ve depo sayım işlemlerinizde mevcut ürünlerinizin barkodunu okutturarak hızlı bir şekilde işlem yapabilmeniz için barkod okuyucu el terminali / terminalleri kullanmanız önerilmektedir.

Örnek yazıcı modelleri ve pda modelleri için http://www.digimarketim.com  web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

KURULUM
                1.Adım: http://www.akinsoft.net/programlar/prg.php?id=WPD7  linkinde yer alan .NET Compact Framework 2.0 veya .NET Compact Framework 2.0 dosyalarını PDA cihazınız bilgisayarınıza bağlıyken bilgisayarınızda çalıştırınız ve kurulumlarını yapınız.
                2.Adım: PDA cihazına programın çalışmasında gerekli olan dosyaları Wireless üzerinden alabilmeniz için Microsoft Active SYNC program kurulumunu yapmanız gerekmektedir. (Konu hakkında www.microsoft.com.tr veya http://search.microsoft.com/results.aspx?mkt=tr-TR&setlang=tr-TR&q=ActiveSync linkinden programı download ederek bilgisayarınıza kurulum yapmanız gerekmektedir.)
                3.Adım: PDA 'nız ile Wolvox Programı arasındaki bağlantıyı sağlayabilmeniz için AKINSOFT Cd 'niz içerisinde bulunan "Wolvox Mobil Server 7" programını kurulum yapmanız ve Mobil Satış entegrasyonu için lisanslama işlemini yaptıktan sonra Mobil Server kullanıcı girişi ekranında bulunan PDA Server Port numarasını belirtmeniz gerekmektedir.
Bu port numarası defaultta 4500 olarak gelmekte olup PDA 'da kurulu olan Mobil Satış programından da data gönder alanındaki port numarasının aynı olması (4500) gerekmektedir. Bağlantı yapıldığı zaman bilgisayarınızda kurulu olan Mobil Server program ekranında bağlantı kurulduğuna dair bilgilere ulaşabilirsiniz. (PDA sistem kurulumunuda yapmış iseniz eğer veri gönderme menüsüne geçerek PDA ile Wolvox programı arasında kurmuş olduğunuz bağlantı üzerinden veri gönderim işlemlerine devam edebilirsiniz.)

   

                4.Adım: Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra El Terminalinizden Start butonuna basarak File Explorer menüsünden bir sonraki işlem adımına geçiyorsunuz.

 

 


                5.Adım: File Explorer menüsüne girişinizi yaptıktan sonra AKINSOFT Cd 'niz içerisinde bulunan "MobilSatıs"klasörünü kopyalayarak bir sonraki adıma ilerleyiniz...

 


 
   

                6.Adım: File Explorer klasörü içerisine "MobilSatıs" klasörünü yapıştırıyorsunuz...
 
   


                7.Adım: MobilSatıs.exe dosyasını çalıştırarak AKINSOFT MobilSatış ekranına girişinizi yapabilirsiniz...

                8.Adım: MobilSatıs ekranında Fatura, Sipariş, Cari işlemlerinizi yapabilmeniz için Data İşlem bölümünü kullanmanız gerekmektedir. Yani pazarlamacı personel satışa çıkmadan önce data al işlemini kullanmanız gerekmektedir. Konu hakkında "Veri Gönderme" menüsünden devam edebilirsiniz.
 
   

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?