AKINSOFT GENEL MUHASEBE MASRAF MERKEZİ BİLGİ MAKALESİ

      MASRAF MERKEZİ 

      Masraf Merkezi Tanımı

          İşletme kendi yapısına uygun şekilde masraf yerleri tanımlayarak, ayrıntılı şekilde gelir ve gider yerleri takibi yapabilir. Bu bakımdan hesap planına yardımcı ek bir tablodur. Hesap planında olduğu gibi kartlar ana masraf merkezleri ve ona bağlı alt masraf merkezleri şekilde açılabilir. 
      Masraf Merkezi Şablon Tanımı



          Bu kısımdan, Masrafların programa girilebilmesi için şablon tanımları oluşturulmaktadır. 

         Tanım oluşturmak için önce en alttaki büyük  (Ekle) butonuna tıklanmalıdır. Alanlara ilgili bilgiler girilip  (Kaydet) butonuna tıklanarak yapılan tanımı kaydedilebilirsiniz.

Masraf Merkezi Hareket Raporu

         Daha önce kaydetmiş olduğunuz fişlerinizde masraf merkezi seçimi yapılanları listeleyebileceğiniz alandır. Fiş numarasına, fiş özel koduna, evrak numarasına, fiş içerisinde kullanılan hesap koduna v.b. pek çok kritere göre döküm alabilirsiniz.

Masraf Merkezi Bakiyeler Listesi

         Masraf merkezi için oluşturulan fişlerin borç, alacak ve bakiye şeklinde hesap detayını alabileceğiniz alandır. M.M Koduna, M.M. Tanımına pek çok kritere göre döküm alabilirsiniz.

Masraf Merkezi Durum Raporu

         Bu bölüm ; Masraf merkezin kodun, aylara göre borç,alacak ve bakiyelerini göstermektedir. M.Merkezi Kodu seçildiğinde ilgili masrafa ait toplamlar tabloda görünmektedir.

       “Toplamlar” kısmında “Aylık Toplamlar” seçeneği seçildiğinde sadece ilgili ay bazındaki net toplamlar görünecektir. “Kümülatif Toplamlar” seçeneği seçildiğinde ise “Açılış” satırındaki “Borç Bakiye” ya da “Alacak Bakiye” değerinden başlanarak “Kapanış” satırına kadar bakiye değerleri toplanıp her ayın toplamına, o aydan önceki toplam da dahil edilerek görünecektir

 



Masraf merkezleri tanımlanarak ayrıntılı gider raporları alınabilir,

 

Masraf Merkezi sistemi kullanılacak ise bu alanda, klavyeden (F2) tuşuna basılarak ya da alanın içine çift tıklanarak Masraf Merkezi * Masraf Merkezi Tanımı kısmından tanımı yapılmış olan masraf merkezi seçilmelidir.






Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?