WOLVOX ERP Programı Excel' den Cari ve Stok Kart Aktarım işlemleri

WOLVOX ERP Programımıza  Excelde hazırlamış olduğunuz tabloların Cari / Stok kart  aktarımını yapabilirsiniz. Mevcut kayıtlarınızı günceleyebilir, isterseniz programda mevcut olmayan kayıtları oluşturabilirsiniz.

Cari kart aktarım işlem detayları;

Excel' de cari genel bilgileri ve bakiye bilgilerini oluşturduktan sonra DİĞER İŞLEMLER>>EXCEL TRANSFER>>Excelden Cari Kart Aktarım ekranından aktarılacak alan seçimlerinizi yaparak excel üzerinden cari kart aktarım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Excel de hangi çalışma sayfasından veri çektirmek istiyor iseniz bilgilerin alıncağı çalışma sayfa numarası kısmından ilgili sayfa numarasını seçiniz. Ayrıca excel çalışma sayfanızda ilk satır başlıkları içeriyor ise ilk satır başlıkları içerir kutucuğunu işaretleyiniz. 

Cari Excel Tablosu,

Cari Kart Transfer Ekranı,



Stok kart aktarım işlem detayları;

Excel' de stok genel bilgileri ve devir miktar bilgilerini oluşturduktan sonra DİĞER İŞLEMLER>>EXCEL TRANSFER>>Excelden Stok Kart Aktarım ekranından aktarılacak alan seçimlerinizi yaparak excel üzerinden stok kart aktarım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Excel de hangi çalışma sayfasından veri çektirmek istiyor iseniz bilgilerin alıncağı çalışma sayfa numarası kısmından ilgili sayfa numarasını seçiniz. Ayrıca excel çalışma sayfanızda ilk satır başlıkları içeriyor ise ilk satır başlıkları içerir kutucuğunu işaretleyiniz.

Stok Excel Tablosu,

Stok Kart Transfer Ekranı,



              Excelde hazırlanan sütunlar içerisinde Stok Kodu, Stok Adı, Cari Kodu, Cari Adı  alanlarında  Virgül( , ) , ayraç ( ' )  karakterleri kullanılmamalıdır. Aksi takdirde aktarımda sorun oluşacaktır.
Datanız da mevcut olan kayıtlar üzerine yapacağınız güncellemelerde excel tablosunda ki  miktarlar  mevcut miktarların üzerine dahil ediceğinden envanter kontrolünüzü yapmanız gerekmektir. (Örnekğin  ' Stok kalan miktar: 100 iken excel tablosundaki devir miktarı alnına '100' yazılırsa '100+100=200' olarak miktar kalan alanı güncellenecektir.)

ÖNEMLİ NOT: Transfer bölümünde yapacağınız Cari veya Stok kartı aktarım işlemleri toplu işlem olacağı için farkında olmadan aktaracağınız yanlış yada hatalı verilerin toplu silme işlemi yoktur, tek tek düzeltme yapmanız gerekir.
Bu sebebten dolayı aktarım yapmadan önce mutlaka programınızda yedekleme işlemi yapınız.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?