Akınsoft E-defter Oluşturma İşlemleri

WOLVOX E-defter programını çalıştırınız. E-Defter işlemleri butonuna bastıktan sonra açılan sayfada yeni defter ekle butonuna basınız. Defter gönderimine başlayacağınız yıl ve ay bilgisini belirttikten sonra raporu oluşturan kişi bilgisini yani işlem yapan personelinizin adını ve soy adını yazarak kaydet butonuna basınız. Durumu gib'den indirildi olmayan bir defter varken program yeni defter gönderimi yapmayacaktır. Gönderim yapmak istediğiniz defteri seçerek defteri oluştur ve imzala butonuna basınız.


Akıllı kartınızdan elektronik imzaların kontrolünü ve doğrulamasını bekleyiniz.


Defterlerin imzalanmasını bekleyiniz.



İmzalanan defterin doğrulanmasını bekleyiniz.


Defter oluştuğunda defterler oluşturuldu onay mesajı gelecektir.


Daha sonra berat imzalama işlemlerini yapmanız gerekir. Bunun için beratı imzala ve paketle butonuna basınız.






Dosyalar oluşarak gönderim yapabileceğiz aşamaya geldiğinde program karşınıza bilgilendirme ekranını açarak dosyaları hangi dizine oluşturduğunu gösterecektir. Gönderim yapmak için bu dizindeki dosyalardan faydalanabilirsiniz.



Gönderim yapacağınız dizin içerisinde yer alan GIB_Gonder klasörü gönderim işlemini gerçekleştireceğiniz klasördür. Bu klasör içerisinde yer alan sıkıştırılmış dosya ise gönderimi gerçekleştireceğiniz dosyadır.



E-defter uygulamasına flash destekleyen bir browser  üzerinden giriş yapınız (Mozilla,Maxton,Explorer) bu aşamada java programının en son sürümü yüklü olmalıdır.
Not: Crome üzerinde java uygulaması çalışmamaktadır.



Gelen ekranlarda akıllı kartınızın pin şifresini girip paket yükleme alanınına gelene kadar ekranları takip ediniz.








































Defter oluşturma işlemi sonrasında yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yedekleme hizmeti tedarik etmeniz gerekmektedir.







Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?